Mustelus mustelus: un tiburón venceyáu a los fondos arenosos y rocosos

  • 11/08/2026

Mustelus mustelus ye un tiburón d’amplia distribución atlántica que tamién ta presente nel Cantábricu. Vive cerca del fondu, en ambientes arenosos y rocosos, dende la costa hasta la plataforma continental. Los sos hábitos son principalmente nocturnos, polo que la so actividá nun siempre coincide cola que se percibe dende la superficie.

La dieta inclúi crustáceos, cefalópodos y peces. Esa alimentación rellaciona’l tiburón con distintos grupos de la fauna del fondu. La forma de vida permite conocer un exemplu de tiburón venceyáu a ambientes próximos al sustratu.

Les femies dan a lluz críes que nacen capaces de valise por sí mesmes. La especie ye vivípara, una manera de reproducise distinta de la de los tiburones que ponen güevos. Conocer Mustelus mustelus ayuda a reconocer la variedá de ciclos y comportamientos dientro d’un grupu marín que tamién forma parte del patrimoniu natural cantábricu.

Más llectures n’InfoAsturies

Fonte: BIOPARC Acuariu de Xixón.

Comparte esta noticia

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies