El melandru: les merucas y la variedá del suelu na dieta d’un mamíferu

  • 06/05/2026

El melandru, Meles meles, presenta una cara blanca con dos bandes negres que pasen polos güeyos. Les pates fuertes y les uñas llargues permiten escavar. La especie utiliza ambientes variados y encuentra condiciones favorables en mosaicos de viesca y pastu con humedá, frecuentes nel paisaxe asturianu.

Les merucas tienen importancia na alimentación cuando tán disponibles, pero la dieta puede incluyir insectos, frutos y otros recursos. La variedá cambia col llugar. Esa flexibilidad permite entender por qué’l mesmu mamíferu puede vivir en ambientes diferentes ensin alimentase exactamente de lo mesmo.

El suelu sostién una parte d’esa dieta. Les condiciones d’humedá y la presencia d’invertebraos rellacionen la vida del melandru cola del terrén que percorre. Conocer la especie ayuda a apreciar los espacios de transición ente viesques y praos, onde la diversidá de recursos permite sostener actividaes distintes.

Más llectures n’InfoAsturies

Fonte: Enciclopedia Virtual de los Vertebraos · MNCN-CSIC.

Comparte esta noticia

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies