• Portada
  • >
  • Mediu Ambiente
  • >
  • Apodemus sylvaticus: un ratón nocturnu que tamién participa na dispersión de les granes

Apodemus sylvaticus: un ratón nocturnu que tamién participa na dispersión de les granes

  • 05/05/2026

Apodemus sylvaticus, el ratón de campu, presenta güeyos escuros y oreyes redondeaes que destaquen respecto al tamañu de la cabeza. La cola ye llarga y delgada. Forma parte de la fauna asturiana y desarrolla una actividá principalmente nocturna, difícil de siguir con una observación casual durante’l día.

La especie puede actuar como dispersora de granes y, al mesmu tiempu, ye presa de rapaces y mamíferos carnívoros. Eses dos rellaciones conecten la vida del ratón cola vexetación y cola alimentación d’otros animales. El so papel nun se reduz a una única función.

Les dimensiones pequeñes pueden facer que’l ratón pase inadvertíu, pero forma parte de procesos importantes del entornu. El conocimientu de la fauna asturiana inclúi tamién estos animales discretos. Mirar les rellaciones ente plantes, roedores y depredadores permite entender una parte de la vida del paisaxe que nun se ve nun primer paseu.

Más llectures n’InfoAsturies

Fonte: Enciclopedia Virtual de los Vertebraos · MNCN-CSIC.

Comparte esta noticia

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies