El pulpu: ocho brazos, escondederos y cambios de color nel Cantábricu

  • 27/07/2026

El pulpu común, Octopus vulgaris, ye un moluscu cefalópodu que forma parte de la fauna marina asturiana. Vive cerca del fondu y puede ocupar ambientes rocosos, arenosos o de folla. El so cuerpu blandu permíte-y entrar en grietes pequeñes, onde atopa abellugu. La boca tien un picu duru.

Los ocho brazos lleven ventoses y participen na captura de preses. El pulpu aliméntase de peces, crustáceos y otros moluscos. Un sifón permite espulsar agua y contribúi a la propulsión. Los cambios de color y testura ayúdenlu a confundise col entornu, mientres que la tinta forma parte de les sos defenses.

La femia atiende la puesta hasta la eclosión. Les primeres fases de vida transcurren nel plancton, antes de la vida venceyada al fondu. El pulpu permite conocer un ciclu que rellaciona distintos ambientes marinos y apreciar una fauna cantábrica que tien interés más allá del so aprovechamientu pesqueru.

Más llectures n’InfoAsturies

Fonte: BIOPARC Acuariu de Xixón.

Comparte esta noticia

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies